Livet på en pinne.

Åkpåse

Kategori:

Imorgon ska jag tvätta upp den här fina åkpåsen. Hade den när jag var liten och eftersom det tydligen är inne med vinrött i år så passar ju denna perfekt till skruttan!
Och kallt börjar det bli ute med. Och förkylda är vi. Som bare den!

Cykelfest igår! Superkul! Framförallt kul o se hur alla andra hade det hemma hos sig... Så nu har jag och per förhoppningsvis fått lite mer idéer för vårat hem... :)

Idag är vi sega. Förkylningar tär på kroppen. Per ligger sen en stund tillbaka i soffan och snarkar... Och jag står i tvättstugan och bloggar.

Så nu går vi och lägger oss! Imorrn ska den nya bilbarnstolen monteras in och förhoppningsvis hinner vi åka och köpa färg till väggarna i hallen och även till de gamla möblerna vi hämtat.. Allt i vitt. Blir nog bra! Godnatt!

Välling

Kategori:

Jag testade välling igår då jag hoppas att det ska hjälpa henne att komma till ro på nätterna.. För det känns som att varken hon eller jag vet om hon är hungrig eller inte.. Nafsar gör hon ju iaf.

Hur som haver så har hon skrikit en del denna veckan på nätterna.. Men inatt vaknade hon en gång och ville ha mat.. Och skrek inte särskilt mycket.. Och sen gick vi upp halv åtta!!

Tjohoo! Så det gör mig inget att det regnar idag. För jag känner mig hyffsat utvilad. Hej hopp!

Knalleland

Kategori:

Häromdagen åkte jag och Tuva med Madde och Meja till Borås.

Där fick jag köpt en baddräkt. Till mig. Babysim på ingång och jag har inte badat i badhuset på säkert 4-5 år... Hur ska detta gå!?

Sen köpte jag även en overall till tösabiten. En quiltad från kappahl. Blå. Så kan man ha en "tjejig" mössa.

En klänning och en liten leksak med bra musik i.

Idag är det cykelfest som gäller.. Spännande. Det regnar. Wie.

Foton

Kategori:

Tack ni som hade kort.. Jag kanske inte vill ha några mer bilder då jag såg hur jag såg ut på Jossans bilder. Sorgligt. Såg/ser(?) ut som en tant. Hoho.

Men mailen man kan skicka till är [email protected]

Gravid

Kategori:

Är det någon som har kort på mig under min graviditet? Tror att det finns ytterst få då jag inte tycker om att vara med på bild.. Men nån liten liten måste väl finnas tänker ja. ?

Fröken Ellie Tuva och fröken Lovisa Jenny

Kategori:

Här är dom! Vars namn jag valde mellan när Tuva fanns i magen och efteråt, Ellie "vann"... :)
Tur Per höll med om dessa fina namn!

Vi hade himla trevligt! Både mamman och barnet fick presenter! Tuva fick en försenad välkommentillvärldenpresent.. En superfin rosa filt och en snutte av Lovisa. Ända ifrån kanada!
Och mamman fick en fin snygger sjal i fina gröna färger! Tack flickor!

Nu måste mamman sova. För det blev ingen supersömn inatt då Tuva va lite ledsen och inte riktigt kunde slappna av.. Lite skrik och panik här och där och enda stället att somna på var i min famn.. Så jag har halvsovit halvsittandes.

Vi har varit bortskämda med nätterna tror ja! Tuva har ätit på nätterna i några minuter och sedan alltid somnat om direkt.. Inte ofta hon skriker... Så det är ju inte så konstigt egentligen. Nångång måste hon ju få skrika. Vårat lilla troll! :)

Jag är redo för en sömnlös natt. Typ. Ha det fint!

Buddies!

Kategori:

Igår var jag och Tuva och hälsade på Madde och lilla Meja! Ca tre månader skiljer det på dessa små gryn.

Det vankas finbesök från Borås... Maxifolk. Wihooo!

Kategori:

Är man trött så är man!

Kategori:

Då kan man somna hur som helst!

Pajas

Kategori:

Jag tror det bor en liten pajas i vårt hus!

Amningskudden är bra till mycket!

Kategori:

Tårtan

Kategori:

Försenat inlägg från helgen.

Kategori:

Jenny och Lilly var här en sväng medans brorsan tränade hockey.

Jag slängde ihop lite tårta och tjejerna passade tuva samtidigt som de målade och bakade egna kakor! (inte allt samtidigt..)

En glad nyäten tjej! (som inte behöver fixa håret på helgerna)

Kategori:

Spacklat.

Kategori:

Det har jag gjort. Lite igår och lite idag. Och en slipning på det. Fortsätter med det sista imorrn. Sen är det målning, tapetsering och sedan finputset... Dvs möblerna och mina fina krokar som ska upp! Och det hela tänker jag ta åt mig äran för! :)
För hade jag inte fått tummen ur och skruvat ner allt på väggarna, så kan ja nästan lova att ingenting hade hänt på iaf ett år.
Detta ska iaf bli väldigt spännande!

Liten blir stor

Kategori:

Sitter och busar med en liten trött tjej.. Vi övar på att sitta. Hon är duktig! Hon visar väldiga tendenser till att utvecklas.. Min lilla tjej börjar bli stor!
Babysittern känns inte så jätteaktuell helt plötsligt.

Snart börjar hon nog krypa.. Rumpan är uppe i luften nu så snart får vi se upp för en liten busa som kommer vara överallt!

Hipp hipp hurraaa för mig!

Kategori:

Idag är en mycket bättre dag! Fick frukost (läs tårta) på sängen av mina små hjärtan. (ett stort hjärta och ett pyttelitet) en trisslott och en bunt rosor! Finfint!
Och sen fick jag fina Nikeskor.. Som ja kan ha när jag tränar!

I eftermiddag ska jag smita med i en mammagrupp och lyssna på en dietist. Visserligen har tuva redan börjat äta lite men ja va nyttigt att höra lite extra noga! :)

Ikväll kommer Emelie och Sjögren! Ha en fin dag!

Idag...

Kategori:

Har jag verkligen världens sämsta självförtroende och det finns ingen som kan bättra på det. Kanske imorrn?

Det är konstigt...

Kategori:

Att saker och ting alltid ska missuppfattas. Allt som kommer ur min mun tolkas på fel sätt.

Pannkaka också!


Sen svär jag mer än nånsin. Pannkaka på det med!
En upprörd Anna är ingen bra Anna gott folk.

Namntavla.

Kategori: Allmänt

Jag skulle vilja ha en namntavla till Tuva. Helst skulle jag vilja göra en egen! Då jag ofta utger mig för att vara en pysslig och kreativ person. Så snälla... någon som har lite tips på hur jag kan göra? Antingen gör jag för hand.. men jag är inte superduktig på att måla.. har syskon som är dock.. men nåt enkelt sätt att göra en namntavla på eftersöker jag! Tack hej!

Världens bästa unge!

Kategori:

Britax hi-way "cowmooflage"

Kategori:

Har ni sett så fin? Den vill jag ha! Tuva med!

Här kan man slänga gröten!

Kategori:

Och då skyller jag inte på tuva. För det va helt ock hållet mitt fel!
För jag är inte som jag ska. Och det känns som att det bara blir värre och värre.. Hej hej!

Påbörjad önskelista..

Kategori:

Zumba.

Kategori:

Idag ska jag träna Zumba för första gången! Oj oj oj! Hur ska detta gå? Har dansat förr men tyvärr tror jag takten eller koordinationen finns kvar i min kropp.. Hur som haver så ska det bli himla kul!

Mormor kommer hit och passar lillan.
Hon har för övrigt fått spruta två idag. Så lite trött har hon varit.. Men en alvedon i rumpen och hon ska nog kunna underhålla sin mormor en stund! Strax över 7 kg väger hon nu och är nästan 67 cm lång. Hon växer! :)

Jag ska cykla till Zumban. Första gången jag cyklar på min cykel i år! Visserligen inte lång runda ja ska cykla. Tar nog inte ens 1 minut dit bort. Behöver knappt svänga heller! :) de ni...

Ha de bra!

To Do!

Kategori:

Veckans lista. Tufft att vara mammaledig. Det kan man inte tro... :)

Rubenakamp

Kategori:

Dagen igår va himla skoj! Dock väldigt kallt trots att solen kikade fram. 10-kampen va fantastiskt trevligt... Skjuta pilbåge, körs skogsmaskinskran, skidskytte, hamra, memory, melodikryss, matte... You name it! Mitt lag kom trea! Av sex lag. Woho!

Idag har vi varit på kalas hos mamsen. Söndagsstek och sen god tårta på de!
Gott som tusan!

Imorrn är det babymassage som gäller. Mysigt! Sedan bär det iväg till Kinna för att träffa Jossan!

Sååå.. Godnatt!

5 månader

Kategori:

Tänk att lillskruttan är 5 månader idag! Helt galet. Våran lilla tjej börjar bli stor. :)

Hon fick en trisslott. Nitlott tyvärr. Men sen fick hon lite tyger! Urtjusiga. Så hennes mor kan sy henne ett stort fint lapptäcke. Som hon kanske senare kan ha som överkast. Who knows?! :)

Idag har vi fixat barnvakt i form av mormor och morfar. Föräldrarna ska iväg på trevligheter. Med massa andra människor. Det ska lekas för fulla muggar. Så jag hoppas på ett bra lag. Gillar att vara med i lag där man får vinna. Vilket nog aldrig hänt. Hoho!

Ha en fin dag. Uppdaterar kanske senare!