Livet på en pinne.

Smidig

Kategori:

Måste tillägga att vagnen måste bli pytteliten när den fälls ihop med! Önsketänkande? Kanske! :)

Sittvagn

Kategori: Allmänt

Jag är ute efter en ny vagn.. Det är inte min grej med tre hjul känner jag. Så därför undrar jag om någon har förslag på en bra sittvagn med fyra hjul? Jag har kikat lite på Crescent Compact. Tycker den är fin och ser ut som en riktig vagn. Men den ska ju vara smidig, och lätt att fälla ihop. Och bli väldigt liten! :) Tips någon?

Tredje natten.

Kategori:

Idag vart det tredje natten Per och Tuva sov själva.. Och det gick ännu bättre nu! Har inte hört ett ljud.. Vaknade själv vid halv fem och lyssnade, men inget ljud.
Klockan sju vaknade vi! Lite välling och sedan startade våran dag! Jag är nöjd!

Några dagar till bara.. Sen är vi nog amningsfria på natten.

Nu ligger skruttan ute och sover. Jag har grejjat lite.. Ner till stan sen en Snabbis när Per tippat färdigt.

Och ikväll ska jag på tjejkväll! Som jag längtat! Med Lindah, Pernilla, Teuta och Jossan! Ute i näsboholm i Lindahs stuga. Myspys!

Piggelin!

Kategori:

Inatt testade vi så att Per tog Tuva.. Jag sov i gästrummet. Och gudars vad bra det gick! En gång inatt vaknade hon och skrek en stund.. Och sen fick jag väcka dom vid åtta! Tjohoo! Vi testar några nätter till så är vi nog alla nöjda och glada sen om vi kan sova hela nätter sen!

Tröttfis

Kategori:

Trött tjej!

Kategori:

Den här unga damen var hur trött som helst men ville visst inte somna när mamma ville.. Efter en timma med lite skratt och kliande i ögat så kom äntligen John blund..

Och måtte den lilla tanden bara ploppa upp helt snart. Så hon kan sova en hel natt. UTAN att amma med.. Det var inte helt lätt att sluta med det.. Men nu är det bara en gång på natten och snart är det nog slut i restaurangen.. En gång varannan dag håller nog inte så länge till.. Så får tösabiten sova skönt en hel natt. Det vore toppen!

Symöte

Kategori:

Idag hade jag och Madde vårat första symöte. Typ. Jag tror inte att någon sitter och syr på sina symöten.. Jag tror bara man sitter och dricker och snackar skit. :) men vi sydde minsann. Och drack kaffe! Och underhöll tre barn samtidigt! Mössor sydde vi idag. Blev väldigt bra! Madde har en såndär häftig overlockmaskin.. :) nästa projekt tror jag blir en klänning... Sen har jag ju alla mina andra syprojekt.. Pust! Hur ska jag hinna med detta?! Mammaledig och allt.. Hoho!

Utvilad!

Kategori:

Känner mig mer utvilad än nånsin! EN gång har vi vaknat inatt! Halv tre och vid halv sex ville vi vakna... Jippie! En Alvedon och lite större portion välling gjorde susen! och lite plinkade på pianot. :)
Tanden är inte riktigt uppe än så jag tror jag kör en Alvedonnatt till ikväll.. Sen får det va bra med medicin!

Ha en fin dag allihopa!

Tandsprickning

Kategori:

Har jag nämnt att vi haft en himla massa sömnlösa nätter?!
Tuva håller på att få en tand.. Den känns. Men syns inte. Måtte den ploppa upp nu så alla får sova gott sen! Inatt var vi vakna 1 gång i timmen. Jag och tuva. Pust!

Men dagtid är hon lika glad som vanligt!

Bodyexercise

Kategori:

Tror jag det hette som jag va och tränade nu. Jäklar i min låda!! Efter en kvart var jag färdig. Men det var väl bara att kämpa på.. Tungt va de. Men ska man tajta till kroppen så får man stå ut!
Hoppas bara jag kan komma ur sängen imorrn.. För först blir det en promenad och sen Sångstund... Så därför fortsätter jag att stretcha varenda liten del jag har tills jag ska sova! Hej hopp!

Mineralsmink

Kategori:

Jag beställde smink idag ifrån Tikei.se som Jessica tipsade om.. Nu återstår att se om det funkar. Om det gör mig till en vackrare person. Ho ho!
Hur som haver så blev jag väldigt sugen på att köpa mig en sminkväska med! Och slänga allt gammalt jag har. Bara blunda och slänga!

Det blev, ( om jag inte minns fel) en veil.. Vad det nu är(?!) och sedan ett(en) rouge.. En borste till detta och sedan lite prover på olika ögonskuggor. Allt till ett litet pris på 349:- .. Så jag hoppas det kommer snart så kan ja berätta sen hur det blev!

Jag är ju ingen person som sminkar mig särskilt ofta.. Men kände att jag ville ha nånting enkelt att slänga på mig en kall höstmorgon när jag är ute på morgonpromenad.. (eller inte, men ibland så!)

Vi får se!

Krypa

Kategori:

Tuva har lärt sig att ta sig fram på egen hand! Så nu får man passa sig! :)

Mineralpuder

Kategori:

Jag är ute efter något bra mineralpuder. Till ett bra pris. Inte för dyrt känner jag då jag inte sminkar mig särskilt ofta. Bara mascara. Annars hade det varit tråkigt och se sjuk ut dag ut och dag in. ;-)
Men hur som haver... Tips på bra mineralpuder! Tack!

Fruktpure

Kategori:

Då har jag testat mig på Fruktpure med! Duktiga morsan!

Ett rött äpple (ex royal gala)
Ett grönt äpple (ex golden)
Ett päron (ex conference)

Koka detta i vatten. Så det täcker Litegranna. Koka tills det är lite lagom mjukt. Häll av vatten och mixa det sedan till önskad konsistens.

Jag hällde över detta i gamla barnmatsburkar. Dock inte ända upp. Färdigt!
Smakade inte helt illa.

Frys in om man så önskar.

Sprängfylld

Kategori:

Ja jäklar i havet! Jag är i "slutfasen" att sluta amma.. Fortfarande ammar jag nattetid och morgon... Och har ammat en gång på dagen. Men jag igår tänkte jag att nu kan jag ju sluta amma dagtid.. Mot kvällen kändes det att det fanns mjölk...så jag pumpade ur lite..sen allt bra. Men inatt!! Jösses Amalia!! Så jäääkla ont jag hade! Vid 3 fick jag gå upp och pumpa. Kan fortfarande känna att det gör ruskigt ont. Måtte detta försvinna snart! Hur lång tid tar det innan mjölken helt försvinner? Eller iaf halvt?

Idag tänkte jag börja grundmåla hallen. Nån måste ju ta tag i saker och ting om de ska bli nåt gjort... :)

Kategorier

Kategori: Allmänt

Ni få som läser min blogg... vad brukar jag skriva om? (Dum fråga tänker ni,..det borde jag väl veta själv..)
Tänker att jag borde göra olika kategorier..för att lättare hålla ordning på inlägg och saker och ting..
Har ni förslag på kategorier?! Tack!

Tuva - Bosse - Odla

Kategori:

En Go trio!

Idag va vi i Borås.. Först hos Cornelia och valde ut bilder på Tuva.. Kanonfina! Besök henne på www.corneliafoto.blogspot.se

Sen var vi hos Pernilla och Bosse med Matilda och hennes Odla. Supermysigt! Så Tuva somnade gott efter lite välling redan klockan 19. Godingen!

Bilden är dock ifrån en liten powernap hos Pernilla. Hemma har hon en säng hon sover i på natten! :)

Sneakpeak

Kategori:

Blogg

Kategori:

Bloggbyte? Hmm... Kanske. Fick tips av en vän idag om en sida... Får ta och kika en dag.. Har aktiverat den iaf.. Men inga inlägg... Tips på bra bloggsidor?

6 månader

Kategori:

1 oktober och det är 6 månaders sen den här lilla busan kom till världen! Vi kan inte vara mer lyckligt lottade än vi är! Hon är den goaste lilla tjejen ja vet! Grattis hjärtat!