Livet på en pinne.

Löpning

Kategori:

Ja.. Idag var de promenad, Sångstund och sedan läkarbesök med vaccination för damen. Hon skötte sig fint, skrattade för det mesta inne hos doktorn.. Annat va de på Sångstunden.. Men jag gissar att hon bara ville visa sina färdigheter för doktorn!
---
Jag testade på det här med löpning idag. Men jag orkade inte så mycket så det blev mest snabba steg.. Kände mig inte riktigt bekväm i att springa. Inte ute. Massa bilar som kör. Människor som går/springer förbi.. Och jag som flåsar som en gris.. Och inte vet vilken väg jag ska ta. Men jag sprang i två av tre branta backar! Och nästa gång ska jag nog skaffa gymkort så jag kan få springa rakt fram, utan att bry mig om vart jag ska svänga av. Typ.
---
Imorrn är det jobb som gäller! Lite vemodigt. Jag gillar de! Men ja kommer sakna bebis.
Det har ju varit sjukstuga här. Magsjuka för damen förra helgen, och nu har hon istället fått någon form av förstoppning. Otröstlig på kvällarna. Och även lite på dagarna.. Men nu har jag laddat kylen med lite katrinplommon och päron. Så imorrn hoppas jag att hon bajsar som aldrig förr! :) medans jag jobbar och Per är hemma! :)
---
Dags för sängen! Natti!

Jag är nöjd

Kategori:

Hela denna veckan har jag gått minst 5 km om dagen med Tuva-Luva! Och två dagar har det t.o.m blivit en mil (1 MIL!!!) totalt! Jag är så jäkla nöjd. Och imorrn ska jag försöka mig på att springa.. Orkar jag 5 minuter (jag är seriös) så är jag mer än nöjd.

----
Idag var jag och Tuva nere på öppna förskolan en sväng. Bara hon och jag. Inga andra. Hon lekte på för fullt! Gullunge.
Köpte även silkespapper och fick lite tips och idéer av Karin därnere, så ikväll så slängde jag ihop mina första "pom-poms"! Jag är nöjd!

---
Hämtade även hem tvillingarnas gamla bord och stolar (nu när dom har fått nytt rum med våningssäng och ny tapet och grejjer) så behövde de inte bordet längre. Och så glad Tuva blev! Jösses! Bild kommer så småningom. Bordet är turkost precis som väggarna.

---
Mia på Grötö på tv nu. Jag ska snart somna. Imorrn är det Sångstund och sedan läkarbesök och vaccination för barnet! :) natti natti!

"Tänk om man hade kunnat få gå på kalas idag.."

Kategori:

Grattis världens bästa Jenny & Lilly!

Kategori:

Tänk att dom fyller 6 år idag..tiden går fort. Tråkigt nog så kunde inte vi komma på kalas pga sjukdom på lillan. Men kusinerna får träffas en annan dag och ha kalas!

Fårarundan

Kategori:

Idag var det Sångstund på schemat! Därefter tog jag, Madde och barnen en promenad hem till deras.. Inte närmsta buske.. Backar hit och dit. Lunch och kaffe och tjöt på de. Trevligt! Och sedan var det dags för Tuva att sova och oss att gå hem.. Som tur va så vägrade hon att somna på direkten så då fick jag en genial idé! Fårarundan tar jag ju med! För en vecka sen hade jag bara gått raka vägen hem och dött, men nu har jag gått en längre promenad varje dag (dvs som är 3 km eller längre)

Nu sover Tuva. Försökte med att hon skulle somna själv.. (Funkade inte så bra) tidigare i veckan har de funkat. Men under tiden hon låg och skrek lite, så gjorde jag ett 4 minuter långt träningspass.. Enda som behövs är en app. Tabatas Timer tror ja. Den behövs väl inte egentligen. Så detta va min dag!

"På den gamla Goa tiden!"

Kategori:

Finbesök

Kategori:

I eftermiddags hade jag och Tuva finbesök!
Jossan från Mark. (Hoho!)
Det var evigheter sen jag bakade men idag slängde jag faktiskt ihop en kladdkaka (utan ägg, då jag inte hade några) OCH den blev fantastiskt god! Smälte lite vit choklad och hade i med. Testa ni med!

Idag va det kallt.. Då packade vi in oss rejält!

Kategori:

Någon var väldigt trött idag...

Kategori:

Fynd till fossingarna!

Kategori:

Då damen numera knappt gör nåt annat än traskar runt och utforskar på egen hand så behövs bra redskap på fötterna.
Båda från H&M. Skorna är till för utomhusbruk (gran Canaria och svensk vår)
Vi går alltså inte med skor inomhus. :)

Läsro?

Kategori:

Detta är den tredje (!!!!) boken jag har påbörjat. Snälla ge mig bara lite läsro så jag kan få mala bok efter bok.. Klockan är 22 strax och jag har velat gå och lägga mig i flera timmar! Istället har jag slötittat på massa bloggar, tapeter och annan kul inredning på nätet. Dåligt Anna! Nästa gång sätter jag mig och läser! Natti

Träningsapp

Kategori:

Ligger i sängen och borde sova! Men istället letar jag efter träningsappar! Nåt som skulle kunna ge mig motivation hemma. Så jag kan träna. Bli lite tajtare. Tappa några kilon.
Jag har tappat alla gravidkilona och lite till för längesen. Men nu har det stått stilla. Och det är ju inte så konstigt eftersom jag inte rör på mig! Hoho!

Men springa ska jag försöka mig på! Och då behöver jag en sjyst träningsmusik till... Playlist på spotify någon?

Vardagslyx

Kategori:

Tänk en heldag med ansiktsbehandling, fotvård, massage och lite bubbel!

Det hade verkligen varit livet på en pinne!

Helt slut!

Kategori:

Jobba 3,5 timma och ett halv glas rödvin kan verkligen få en att däcka!

Klockan 21 somnade jag i fotöljen. Och gick sedan in och la mig vid 22. Och jag har fortfarande inte vaknat känner ja! Lite lätt huvudvärk. Påsar under ögonen. Men vi kör på ett litet lagom pass på jobbet på 9 timmar för att bota tröttheten. :)

Ha en fin lördag!

Work work

Kategori:

Då var det återigen dags för lite jobb. Kul! Heela helgen kommer jag hänga på mitt jobb! Och sakna mitt lilla barn!

Efter maten får man slappa lite!

Kategori:

Mia på Grötö

Kategori:

I love!

Body Exercise

Kategori:

Ja. Då har jag tränat första gången för detta året. Och imorrn kommer jag nog inte kunna gå. Iaf inte normalt. Men som sagt, jag har inte bestämt mig för hur ja ska träna. Tränar jag på onsdagar innebär det att vi måste ha barnvakt (eftersom per också har träning) och jag vet inte om ja vill de.. Vi har ju barnvakter men ändå.. Eller så funderar jag på om man skulle skaffa ett kort i simhallen och bara springa eller röra lite vid crosstrainern.. Då kan jag gå när per är hemma och ingen barnvakt behöver fixas!
Svårt val det här! Med tanke på att jag egentligen aldrig har tränat på riktigt och verkligen vill detta! Vad tycker ni??

Kan det va så?!

Kategori:

Kan det ha varit så att mitt barn inte ha varit helt proppmätt när hon somnat innan? För inatt sov hon hela natten! Hemska mamma!
Så nu blir det megaportioner gröt varje kväll! :)
---

Sjöjungfru

Kategori:

Det är hon minsann! Jäklar vad hon plaskar! Men såna där uppblåsta saker på armarna, det skulle hon minsann inte ha!
---
Nu ligger jag här i soffan och vilar upp mig för nattens eventuella uppgång och passning. Jag testade med extra mycket gröt och hoppas att hon är proppmätt och sover gott heela natten! :)

Babysim

Kategori: Allmänt

Idag är det tisdag och dags för fortsättning på babysimmet. Jag är inget jättefan av att bada, men barnet gillar det och då måste ju någon ta med sig henne! :)
Men det kan nog bli rätt mysigt!
 
Inatt satt jag inne i Tuvas rum en halvtimme. Jag satt där bara rätt upp och ner. Hon låg och sov men är så fruktansvärt lättväckt, så när jag väl skulle resa mig upp och gå så knakar mina knän, som vanligt och hon vaknar och skrattar.. då kan man inte bli särskilt irriterad på henne.. (Hon låg alltså inte och sov från första början, därav att jag satt därinne :) )
Den senaste tiden har det allt som oftast hänt att hon fått välling på nätterna, ett säkert kort, vi vet att hon nästan alltid somnar om då.. men det är ju så dumt att vänja henne vid mat på naten om det inte behövs. så idag funkade det.Efter en timma. Tjoho! Så idag får jag nog vila så jag orkar med ännu en natt.. jag ska inte ge mig!
 
Vad är dom bästa sökorden på Tradera för att hitta rätt sorters plagg? Snygga plagg? Eller så är det bara så att det bara är skit där nu.
 
Hej hej!

Godmorgon!

Kategori:

Kaftan?

Kategori:

Försöker komma på ett annat ord för strandklänning... Tunika? Kaftan? Hmm.. Jag VET att det finns nåt annat ord. Ingen big deal men sånt här kan göra mig sömnlös! Och inatt behöver jag sömn!
----
Hursomhaver så är jag på jakt efter ett par shorts och en slit&slängklänning.. Och gärna någon cool t-shirt. Resten har jag nog. Detta är till resan får jag tillägga om ni inte redan förstått de.. :)

Det här med...

Kategori: Allmänt

ny design... jag skiter i det. Jag fattar ingenting! Allt jag ville var att slänga in lite nyare bilder och byta lite färg, men det går inte! Så nu får det vara svart/vitt. Trött jag blir!

Morgonpromenad

Kategori:

Då har jag återigen varit hurtig och promenad en längre runda. En som inte är gatan runt. Jag är nöjd! Brasan är tänd. Igen. Nu ska jag skissa på lite hyllor morfar B ska få snickra ihop!

Sängbord

Kategori:

Jag ligger här och funderar på vad vi ska ha för sängbord sen när vi ska göra om och byta sovrum.. Jag vill inte ha ett vanligt med lådor och skåpsluckor.. Då är risken för att skiten samlas där. Så nåt väldigt enkelt, stilrent eller bara nåt väldigt påhittigt och kreativt, och framförallt enkelt! Tanken är att Pers morfar ska göra det. Så släng fram era idéer och förslag! Hit Me!

Söndag hela veckan!

Kategori:

Det hade varit skönt! Eller kanske lördag? Hur som haver så har helgen varit väldigt trevlig! Igår var vi hos vänner på kvällen och åt mat och spelade spel och hade allmänt trevligt.. Blev en sen kväll men vad gör det?! :) men tidigare på dagen så var jag och tuva hos Emelie och bjöd in oss på fika! Och kaffe! Det gillar jag!
Och idag tog jag, tuva och Emelie en långpromenad. 1,5 timma. Trodde aldrig jag skulle komma hem! Men skönt var det.. Och trevligt med fint sällskap!
-------
Idag var vi en sväng till Vegby och åt lunch och träffade Tuvas farmor, farfar och farbror.. Och även morfar Bertil. Och Tuva fick åka lite pulka. Det var kul!
----
Tuva går för övrigt mer och mer. Blev så förvånad sist vi va på öppna förskolan, hon gick. Utan min hjälp. Visserligen har hon traskat runt hemma lite men inte så mycket och nu har det bara fortsatt! Och hon är så stolt! Och så duktig. Känner hon att hon inte kan hålla balansen så sätter hon sig sakta men säkert på rumpan. Nu är det verkligen massor som händer. Jag skulle behöva stanna upp och njuta av mitt lilla barn. Det gör jag men ännu lite mer kanske! Min lilla skrutta!
-----
Så till er.. Njut! :)

Ej färdig..

Kategori: Allmänt

Än är den inte färdig.. bilder ska bytas ut. så ni vet. hej!

Ny design.

Kategori: Allmänt

Ny design är på gång. Och då hoppas jag lusten för att skriva blir ännu lite större! :)
 
Trevlig lördag!
 
Tuva och jag firar in det nya året kl.00.00

Bildprogram.

Kategori: Allmänt


Jag hittade ett bildprogram här på bloggen... det blev inte supersnyggt men det kan bara bli bättre!

Den nya datorn.

Kategori: Allmänt

Det är mycket som är nytt nu och jag vet inte vart jag ska börja för att börja förstå.. Nu har jag precis lärt mig hur man lägger över bilder från kameran till datorn.. Men nu måste jag lära mig datorn med.. Den är en nyare variant och ser inte alls ut som alla andra. Eller jo.. det gör den säkert.. men jag har aldrig sett nåt liknande iaf.
 
Nu vet jag att dom ligger i datorn.. men hur jag hittar dom är en annan femma.. vi testar..
 
 


Det verkar ha gått bra! Sen hur det ser ut för er är en annan tia.. det får jag väl lära mig med.. :)
Det är iaf bilder från jul och framåt.. Lite bus och lek med Efe.. Sen var vi i Borås hos Pernilla och Bosse.. och sen har TuvaLuva fått stå ut med att busa med sin mor med! :)

Idag var vi en sväng till lekplatsen och mötte upp Madde med barn.. och gungade lite. Därefter lite gott kaffe.. Andra dagen jag är ute och går... (Dvs inte gatan runt för att Tuva ska sova, utan en längre bit..) har även börjat göra "plankan".. som iaf jag tycker är superjobbig. Den ska göras minst 1 gång om dagen 2x30 sek (tillräckligt för mig!).. så ska nog magen plattas till ännu lite mer!
Imorrn ska vi en sväng till tandläkaren för att kika till strumpans tänder.. säkert inget allvarligt, men eftersom det blödde i munnen när hon ramlade så känner jag att det är lika bra.
Vad händer annars i veckan? Sångstund på torsdag. Äntligen! Tuva har tjatat om att få sjunga heeela julen.. eller inte. Men det ser vi fram emot!
 
Har ni nåt kul att berätta?
 

Den nya kameran

Kategori:

Jag måste ändå säga att jag får till ganska bra bilder med vår nya kamera!

På vårt allra bästa humör!

Kategori:

Idag provade jag mina gamla skor på Tuva, och dom passade! Så skor till gran canaria är kirrade! :)

Work work

Kategori:

Imorrn är det dags att jobba igen! Jobbade några dagar i december, så jag fick känna av julruschen lite.. Den gillar ja!
Per har jour så Tuva ska få vara hos sin mormor och morfar! Det kan nog bli mysigt!

Vad har hänt i helgen?
Vi har bara tagit det lugnt. Tuva håller på och få tänder till höger och vänster och nu förstår jag i efterhand varför hon inte sovit ordentligt på nätterna och haft feber på kvällarna.. Lilla strumpan. Vore ju bra om alla kunde komma på en gång men det hade nog sett konstigt ut på en 9-månaders med full tandstyrka i munnen! Haha!

Vi har bokat resa. Redan i mars. Ändrade planer. Men känner att det verkligen behövs. Komma iväg lite.
Så nu måste jag införskaffa sommarkläder till Tuva.. Shorts, t-shirts, badkläder och även ett par skor, för som hon traskar nu så är det säkert inga problem att traska om 2 månader och då kan man ju inte gå barfota.
Lite tunnare kläder till mig med behövs! Sist det var sommar var jag i stort sett nyförlöst.. (Inte riktigt men nästan) och inte alls samma storlek på kläder nu som då!

Så imorrn efter jobbet ska jag googla lite kläder..tjohoo! Natti natti!

Vettigt!

Kategori:

Jag tänker mig att jag ska engagera mig i min lilla blogg snart.. Skriva vettiga saker. Om jag ens har vettiga saker att framföra vill säga!

Och lägga in mer bilder! Har fått mig en liten kamera, precis som jag önskade mig! Så nu går jag runt och tror att jag är nån slags mästerfotograf! :)

Bossebus!

Kategori:

Idag tog jag, Tuva och Lindah en tripp till Borås till Pernilla och Bossebus.. Jättemysigt! Fick fruktsallad och lunch.. Smaskens!

Bildbomb 2012

Kategori:

2 januari 2013

Kategori: Allmänt

Nytt år, nya tag. Nya drömmar, och nya löften.
 
Jaaa... året som var blev himla fint! Vi fick den mest fantastiska lilla tjej... en glad liten trollunge som växer och gör nya härliga saker varje dag.
Kunde inte önskat mig en bättre unge! :)
 
Bloggen har hamnat i skymundan.. vad ska jag skriva om liksom?! Jag gör ju inget på dagarna.. vi leker och busar.. träffar människor lite då och då.. pysslet hinner jag inte med.. hinner bara drömma om alla saker jag vill göra.. renovering av diverse rum, eller bara lite småfix, det händer inget..jag vill så mycket men det känns ändå som att vi måste komma överens båda två.. jag kan ju tex. inte riva en hel vägg själv..? Eller joo... men bra hade det nog inte blivit. :) Men iaf, så ska vi göra om gästrum/pysselrummet till vårat sovrum och flytta det andra till det nuvarande.. och sovrummet ska äntligen bli vitt och ljust! :)
 
Hur som haver.. det har varit jul och nyår.. julen i år blev annorlunda.. i år kände vi att vi inte kunde dela på oss mer för Tuvas skull... så lunchen var hemma hos min mamma och pappa och därefter var vi med Pers familj resten av dagen/kvällen/natten.. så nästa år gör vi tvärtom.
 
Nyår spenderades med vänner. Några vi umgås med ofta och några som är mer sällan. Alla hade barn. Så lite livat men ändå väldigt städat. Kändes väldigt välbehövligt efter denna julen..
Väldigt mycket åkande hit och dit och lite störningar i sömnen.. (Tuvas) så nu är jag glad att det inte är något mer större inplanerat. :)
 
Jossan har varit hemma. Och lilla Efe. Så det har varit väldigt trevligt. Jag har inte behövt vara ensam. Det är jag ju visserligen inte annars heller med lilla skruttan.
Nu är dom på väg hem igen och nu väntar vi tills nästa gång de kommer och sedan är det våran tur att hälsa på i Turkiet.. längtar!
 
Vad har mer hänt sen sist?! Tuva tog sina första steg 12-12-12 .. 8 och 1/2 månad. Hon har inte gått jättemycket själv sen dess men bara sedan igår har hon vågat sig på det ännu mer. 5 tänder växer i hennes mun. Och gnisslar tänder som bara den!!?! 
 
Nyårslöften då... har ni några?
Jag har samma varje år.. Att bli en bättre människa! Lite bättre borde jag väl ändå bli för varje år..
och sen skulle jag väl vilja gå ner i vikt. Eller iaf bli lite fastare. Inte så sladdrig. :)
Jag hade ändå gått ner bra i vikt innan julen kom.. så nu kör vi igen!
 
Tänkte lagt in ett collage med bilder, men det tar vi senare.
 
Sååå.. vi hörs!
 
 
För övrigt.. skulle vilja göra om bloggen lite eller byta.. hjälp mig?
 
 
 

1 månad

Kategori:

Sen sist jag skrev! Detta vet jag eftersom Tuva idag är 9 månader.

Hur som haver så kommer det ett längre inlägg. Kanske rentav en årskrönika. Hoho!

Gott nytt år!